Kinderen moeten zich veilig voelen om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. Om zich veilig te kunnen voelen is het belangrijk dat kinderen weten waar de grenzen liggen.

Bij gastouderopvang Een Warm Thuis vindt u een warme sfeer waar kinderen zich welkom voelen. Ze mogen zijn wie ze zijn en leren dat iedereen verschillend is en dat de een niet meer, of minder is dan de ander.

Er gelden duidelijke afspraken waarmee de grenzen worden aangegeven. Binnen deze grenzen kan er een heleboel. De grenzen zijn er om een veilige basis te creëren van waaruit de kinderen de wereld en hun eigen vaardigheden kunnen gaan ontdekken en ontwikkelen. Dat betekent ook dat de regels, afspraken en grenzen ‘meegroeien’ met de kinderen op de opvang.

 

Omdat u als ouder uw kind het beste kent vind ik het belangrijk alles te doen in overleg met u! Het is uw kind en uw kind en u staan centraal! Bovendien heb ik uw input nodig om uw kind de beste zorg te kunnen bieden! Hoe gaan jullie thuis met bepaalde zaken om? Wat is uw kind gewend? Maar soms kan het ook belangrijk zijn om te weten hoe het weekend is geweest. Als uw kind in het weekend veel indrukken heeft opgedaan, kan het voor uw kind wenselijk zijn dat we het bij Een Warm Thuis een dagje rustig aan doen.
 

Communiceren staat bij mij dan ook hoog in het vaandel! En dat werkt twee kanten op! Natuurlijk het delen van informatie, in het belang van uw kind, maar het is voor mij ook uitermate belangrijk dat ik het hoor als u ergens niet tevreden over bent! Uw kind en u staan bij mij centraal. Dat betekent voor mij dat wij samen op zoek moeten naar de invulling van de opvang zodat u uw kind met het volste vertrouwen bij mij achterlaat!